2014. október 27., hétfő

A Projekt Héten történt...



Projekt Hét okt. 6-10.
A projekt héten minden nap történt valami érdekes.
Hétfőn a Természettudományi Múzeumba mentünk. Eddig csak olvastam a 2 tonnás bálnacsontvázról, de alatta állni, az más! Hihetetlen, hogy régen ott úszott a tengerben. Nekem legjobban az ásványkiállítás tetszett, kedvenc ásványom a vascsillám.
Kedden Isaszegen voltunk egy történelmi akadályversenyen.  Huszárok volt a csapatunk neve, .és még nem hirdették ugyan ki, hogy hanyadikok lettünk, de úgy érezzük, hogy jól sikerült. Volt izgalom is, a betegszállításon az osztálytársam megbotlott és elejtett. A 13 aradi vértanú felsorolását, csak mi mondtuk sorrendbe, pedig sok volt a felsős.
A szerdai napot Hortobágyon töltöttük. Ellátogattunk a madárkórházba. Láttunk mérgezett sasokat, kifordult szárnyú madarakat, begipszelt lábú gólyát. A karomra szállt egy héja és megsimogattam a begyét…
Megkérdeztem a solymásztól, hogy meg lehet-e fogni a fészekből kiesett madárfiókákat?  Azt mondta, hogy igen, ha már van tolla, elég felrakni egy bokor tetejére, de ha még nincs, akkor vissza kell rakni a fészekbe. Érdekességként elmondta, hogy bizonyos madárfaj fiókái amint tudnak kiugranak a fészkükből, mert ha ott együtt maradnak, felfalják mindegyikőjüket.
Csütörtökön Esztergomba utaztunk távolsági busszal. Először a Duna Múzeumba látogattunk el, ahol előadást tartottak a halászatról. Átéltük a horgászás élményét és egy vizimalom hajtású géppel lepecsételtük a jegyet a kiállításhoz. ott láttunk még egy szoba nagyságú térképet Magyarországról, életképet a Dunáról és egy régi utcáról. Végül olyat játszottunk,  hogy ki kellett találni,  mit hallasz vízzel kapcsolatos témában.
Felsétáltunk az esztergomi Bazilikához. Néhány gyerek felolvasta az osztálynak az épületről szóló fontos információkat, amit az internetről kigyűjtött. Föntről láttuk a Mária Valéria hidat, majd városnéző kisvonattal mentünk a buszpályaudvarig. Pénteken az iskolába maradtunk, ahol előadást tartottak nekünk a tűzoltók. Megmutatták a tűzoltóautó felszerelését is. Az udvaron egy nagy edénybe tüzet gyújtottak, majd eloltották. Bemutattak egy konyhai tüzet is.
Nagyon jól éreztem magam a Projekt-héten.
Szabó Eszter 4.b

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése