2014. november 24., hétfő

A múzeum házhoz jött: Csoki, csoki, csoki


Csokimánia

Jött egy néni a MKVM-ból és mesélt arról, hogyan találták fel a csokit. Utána kaptunk egy nápolyi lapot, egy nejlon zacskót és csokit bele. Rá kellett csorgatni a nápolyira valamilyen mintát csokiból, de előtte kivágtuk a zacskó sarkát.

A végén meg lehetett enni a csokit. Aztán mutatott régi csokiformákat, utána sajnos kicsengettek és a foglalkozás véget ért.

Szeremi Eszter 



Csoki, csoki, csoki
Az őszi szünet után eljött hozzánk egy néni a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumbólés elmesélte, hogyan készítették a csokit régen. Mutatott hozzá képeket, és néhány csokiöntő formát is. (Cípő és Mikulás alakút)
Mindenki kapott egy ostyalapot és egy zacskót. A zacskóba csokitöltelék került, amit a nápolyi-lapjára csorgattunk, majd feldíszítettük vele. A legizgalmasabb rész az volt, hogy meg is ehettük. Ajándékba kaptunk még színes receptes újságot, amit a szünetben olvasgattam.

Zsarkó-Dubravecz Lilla 








Csoki, csoki, csoki

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egyik dolgozója meglátogatott minket az iskolába. Képeket mutatott arról, hogyan tárolták régen a fűszereket és a csokoládét. Utána egy ostyalapra folyékony csokimasszával rajzolhattunk. Mikor elkészültünk vele, ezt meg is ehettük. Az előadás végén megnézhettük, milyen eszközöket használtak régen. Érdekes dolgokat hallottunk, sokat tanultunk belőle.

Kapornai Tamás 



És akkor a recept: 

Így csinálhatsz csokis nápolyit!
Egy múzeumi foglalkozáson csokis nápolyit készítettünk. Először kaptunk egy szalvétát. Kihajtottuk, hogy ezzel védjük a padunkat. A néni csokit töltött a zacskóba, kivágtuk a zacskó sarkát és egy ostyalapra mintákat rajzoltunk. Csokival díszítettük az ostyát.

Hozzávalók:
szalvéta
ostyalap
zacskó
olvasztott csokoládé

Quell Botond 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése